Vis enkelt innlegg
Gammel 19-10-09, 12:57   #21
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Å kutte ut melk, noen effekt? (barn)

Men det er ikke DU som skal eksperimentere med dette. matportalen sier også helt klart at man ikke skal drive og kutte ut sånt selv.

http://matportalen.no/artikler/2009/10/1255069464.54

Sitat:

Det ingen grunn til å utelate matvaregrupper fra kostholdet dersom man ikke lider av allergi eller intoleranse. Dette gjelder særlig for barn og ungdom.

Det kreves omfattende kunnskap om matvarer og næringsstoffer for å sikre at kroppen får tilstrekkelig av alle næringsstoffer dersom man velger å utelate store matvaregrupper fra kosten.


Konsekvensene kan spesielt bli alvorlige for barn. Voksne kan derimot i perioder eksperimentere med kostholdsomlegninger uten større risiko.


Vitenskapelig bevis mangler

Mange får ideer til kostholdsomlegninger fra anbefalinger i bøker og i pressen, men slike kurer mangler ofte vitenskapelige bevis. Noen kurer er klart uten virkning, ufornuftige eller direkte skadelige hvis de følges over lang tid.


Fra samtlige skandinaviske land er det observert både feilernærte og avmagrede barn, samt foreldre som ikke tør å la barna leve et normalt sosialt liv fordi de tror at barnas plager skyldes allergi. På Voksentoppen er det gjort en studie der man så redusert vekt og lengdevekst hos barn som utelot kumelk.


Misforstått omsorg

– Det eksisterer en flom av informasjon om sykdommer, sunnhet og livsstil, og enkelte foreldre tror feilaktig at barna deres lider av matoverfølsomhet. I beste mening forsøker de å behandle dette selv og setter barna feilaktig på en melke-, egg eller glutenfri diett, sier klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Østberg Landaas ved Voksentoppen senter for astma og allergi ved Rikshospitalet.


– Mistenker man matoverfølsomhet, er det derfor viktig å få utredet dette skikkelig hos kvalifisert helsepersonell, understreker Landaas.


Advarer mot å ta bort melk

Norske helsemyndigheter advarer spesielt mot å fjerne melk og melkeholdige produkter fra barns kosthold. Hvis foreldre skal ta melk ut av barns kosthold, skal det være tungtveiende grunner til dette, for eksempel melkeallergi eller laktoseintoleranse som er påvist hos lege.


– Det er svært viktig at barn får alle de næringsstoffene de trenger. Melk og ost er de viktigste kildene til kalsium og vitamin B2 (riboflavin) i kosten vår, og de er også viktige proteinkilder, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratet.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat