Vis enkelt innlegg
Gammel 15-12-06, 17:20   #3
Mayasmum
Fullverdig medlem
 
Mayasmum sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Maidstone, Kent, England
Innlegg: 84
Mayasmum er litt kul
Standard

Sv: Man tager en kongekrabbe og lager hva?

hvis krabben er allerede kokt saa ville jeg servert den ca som man vanligvis serverer reker men i ferdige posjoner. legg salat paa hver tallerken, legg oppaa feks to kloer pr pers (eller det du anser som en raus porsjon) ta en sidetallerken og legg paa broed. server med godt smoer, aioli, sitron, majones, thousand island og sett fram salt og pepper til de som oensker det.
spises med god appetitt med god hvitvin...
ellers er Jambalaya eller Paela suverent med kongekrabbe som eneste kjoett... men det blir litt tungvindt for kokken aa skulle pille alt skallet av da kanskje...

ellers har jeg sakset denne fra kokk.no og den er utproevd og annbefalt...
(boer vaere grei med kongekrabbe ogsaa saa vidt jeg kan skjoenne)

Til 4 porsjoner trenger du :
Ca. 200 g friskt, fryst eller hermetisk Krabbekjøtt
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 ½ dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
¼ krm kajenne
60 g revet cheddarost
4 egg
Slik gjør du :
Sett stekeovnen på 200 grader. Lag hvit saus av smør og mel og spe med melken. Rør osten i og ha i salt og pepper.. Del eggene og visp eggeplommene i sausen. Del opp krabbekjøttet og bland det i sausen. Visp hvitene stive og vend dem forsiktig inn i sausen med slikkepotten. Ha røren i smurt ildfast form, ca. ¾ l.
Stekes på rist midt i ovnen 35 – 40 minutter til suffleen har hevet seg og fått pen farge.
Serveres med salat og loff eller rundstykker.

Mayasmum er ikke aktiv   Svar med sitat