Vis enkelt innlegg
Gammel 28-01-09, 21:43   #5
Carpe Diem
Bør lage seg en tittel selv
 
Carpe Diem sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
Carpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Glutenfritt mel i raspeballer?

Opprinnelig lagt inn av Veronal, her.

1,2 kg råskrelte poteter
400 gr kokte poteter
2 ts salt
3-4 dl byggmel
4-5 ss hvetemel

... og byttet ut hvetemel med potetmel eller maizenna. Husker ikke helt.

Det er vel gluten i byggmel...?
Jeg lager glutenfrie komler/komper/raspeballer av raspete, rå poteter. Klemmer ut mest mulig av væsken, tilsetter litt salt og mel til deigen henger bra sammen (ikke for mye for da blir det sprettballer...) Bruker Jyttemel og f eks. litt Toro fin kakemiks. Da smaker det godt, man kan ikke kjenne forskjell på disse og de med hvetemel...

Lykke til!!

__________________
x x x
Carpe Diem er ikke aktiv   Svar med sitat