Vis enkelt innlegg
Gammel 10-12-06, 21:24   #3
Blåbær
Tankefull
 
Blåbær sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 5.944
Blogginnlegg: 59
Blåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de fleste
Standard

Sv: God saus til kylling?

Opprinnelig lagt inn av Eia, her.

Fant denne på www.prior.no:

Appelsinsaus:
2 sjalottløk
1 ss smør
1 ts hakket, rød chili
silt sjy/hvitvin, ca. 2 dl væske
silt jus av 2 appelsin, ca. 2 dl
2 dl crème fraîche
1/2 ts salt
litt kvernet hvit pepper
litt revet appelsinskall

Finhakk løk og stek den blank i smør. Ha i chili, hvitvin/sjy og appelsinjus og la det syde i ca. 10 minutter. Tilsett crème fraîche og la det koke ytterligere noen minutter. Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og kvernet pepper.

Denne er helt nydelig!
0,5 dl hvitvin og 1,5 dl hønsebuljong dersom du ikke lager hele retten (honningglasert kalkunfilet oppskrift på prior sine sider). dropp å ha i salt til du har smakt på sausen. Selv syns jeg denn er salt nok pga. hønsebuljongen.

__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08.
Blåbær er ikke aktiv   Svar med sitat