Sv: Har du en fantastisk loff- eller rundtstykkeoppskrift?
Denne har eg fått her inne hjå ei, den gongen eg spurte etter oppskrift på loff.
RUNDSTYKKER/LOFF
0,75 l melk
80g margarin
1pk tørrgjær
1kg mel
1,5 ts salt
2,5 ts sukker
Bland alt det tørre, smelt smør og varm melken. Bland alt i en bolle. Hev ca 30min.
Bak ut, enten som rundstykker eller legg deigen i brødformer og klapp deigen slik at den blir slett på toppen. Formen må smøres først.
Etterhev til dobbelt str, ca 30 min.
Rundstykker: Stek v 225 grader i ca 12 min
Loff: Steik v 200 grader i ca 40 min avhengig av størrelsen på foren. La loffen stå i forma til den er så kald at man kan ta i den med hendene uten å brenne seg, sett loffen på rist til avkjøling.
TIPS: Erstatt halvparten av melet med forskjellige typer grovt mel og man får grovere rundstykker/brød
Jeg pleier å bruke en stor 3 L UltraPlus form med lokk fra Tupperware (loffen blir kjempestor!) for å få best resultat, men den er god i vanlig brødform også. Følg med på steketiden om du har mindre form.
__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody.
|