Sv: Gi meg din beste pizzaoppskrift!
Mannens nydelige italienske pizza:
500 gram Tipo 0-pizzamel (selges bla. på Ultra)
1 pakke tørrgjær
ca. 2 ss havsalt
Vann, ca. 40 grader
Ha melet i en bolle og tilsett gjær og salt. Elt inn vann og lag en jevn deig. Dekk til med plast og la den heve så lenge som mulig (vi lar den heve i 4-5 timer).
Lag sausen:
2 bokser hakkede, flådde tomater
2-3 ss tomatpuré
Litt salt og pepper
Litt sukker
Litt oregano
1 finhakket hvitløksfedd og 1/2 liten finhakket løk
Fres løken i olivenolje til den er blank, ikke brent. Tilsett det øvrige og rør godt. Smak til. La sausen putre i et kvarters tid. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
Kjevle ut TYNNE bunner, det blir 3-5 stykker avhengig av størrelse. De skal være papirtynne!
Smør på sausen og dryss over revet mozarella. Legg på skiver av fersk mozarella (vi bruker en boks med mini-mozarella i lake fra Arla, eller to pakker store mozarellaer i lake). Legg på tynne, litt store skiver av skinke, enten røkt eller kokt, og ha på tynne skiver fersk sopp. Ringle/spray over litt olivenolje (helst med chili eller hvitløk) og dryss over litt basilikum eller oregano.
Mannen pleier å legge pizzaene direkte på glohet stekeplate før han setter dem i ovnen, men det er ikke noe must. Men da blir den sprøere og bedre.
Den skal kun stekes i 4-5 minutter på høyest mulig varme.
Legg litt frisk ruccola på toppen før servering.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Sist redigert av Dixie Diner : 12-03-11 kl 20:31.
|