Vis enkelt innlegg
Gammel 25-08-08, 20:59   #2
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.212
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: To deilige eplepaier

Apple turnovers

Dette er sånne amerikanske småpaier som man kan holde i hånda. Deilige, delige!

Paideig:
2 1/2 kopp (6 dl) siktet hvetemel
1/4 ts salt
6 ss usaltet smør (eller vanlig smør, og dropp saltet), frosset i småbiter.
3/4 (1,7 dl) kopp margarin, frosset i småbiter
6-8 ss isvann.

Paideigen lager du nøyaktig på samme måte som over, bare dropp noen av ingrediensene.

Eplefyll:
1 1/8 pund (510 gram) granny smith (eller hvilke som helst andre epler).
1 ts sitronsaft
1 ss eplejus (eller eplelikør/eplesprit)
2 ss smør
1 ts revet sitronskall (jeg dropper dette denne gangen, forrige gang syns jeg det ble for sterk sitronsmak)
1/2 kopp (1,2 dl) sammenpakket demerarasukker
1/2 ts kanel
klype salt (eller ikke, hvis det er salt smør)
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
2 ts vann

"Lim":
Ett vispet egg

Glasur:
1/2 (1,2 dl) kopp melis
1 ss helmelk

Skrell eplene, ta ut kjerna og skjær i små terninger. Bland dem med sitrnsafta og eplejusen (eplelikøren/eplespriten). I en stor panne, smelt smøret på høy varme, hell oppi epleblandingen og kok i fem minutter mens du rører hele tiden. Eplene skal være myke på utsiden, men fremdeles litt faste inni. Avkjøl helt før du blander det med sitronskallet, sukkeret, kanel, vaniljesukker, vann og evt. salt.

Sett ovnen på 200 grader, og ha to bakebrett klare med bakepapir på.

Del paideigen i to. Del hver del i fem, og kjevle hver del ut til litt mindre singelstørrelse/litt større enn en CD. Legg en litt mindre tallerken oppå, og skjær rundt kanten, slik at deigen blir helt rund. Legg den på plata, og gjenta dette med alle 10 bitene. Bruk en skje til å lege like mye eplefyll på hver runding. La det være ca halvannen cm deig rundt fyllet. Ikke legg på for mye fyll, da blir det vanskelig å sette dem sammen. Pensle kanten med egg, brett paideigen i to slik at du får en fyllt halvrnding, og klem kanten sammen med en gaffel. Pensle hele overflaten med egg, og skjær tre slisser med en skarp kniv.

Bak kakene i 20-25 minutter, til fyllet bobler gjennom slissene og deigen er gyllen. La de avkjøle seg på rist mens du lager glasur. Bruk en skje og hell glasur over de varme kakene. Server varme, eller romteperert. Kan oppbevares i kjøleskap i tre dager, og kan også fryses.

__________________


Sist redigert av Tallulah : 26-08-08 kl 15:16.
Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat