Vis enkelt innlegg
Gammel 26-06-08, 21:29   #104
*HH*
Frøken
 
*HH* sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 2.269
*HH* imponerer mange og er sikkert smart*HH* imponerer mange og er sikkert smart*HH* imponerer mange og er sikkert smart*HH* imponerer mange og er sikkert smart*HH* imponerer mange og er sikkert smart*HH* imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: NRK Nyhetene om den nye forskningsrapporten om barn i bil (m/link til innslaget)

Opprinnelig lagt inn av Amidriel, her.

Vi har snudd Førstejenta til forovervendt. Ikke med lett hjerte, men det er meningen at det skal være en forbigående greie, siden jeg er gravid og trenger PLASS for å både sitte på og å kjøre bilen i det hele tatt. Og det er mye lettere å montere setet riktig forovervendt enn bakovervendt. Og hun trives mye bedre forovervendt. Og, og, og... Men jeg ser jo absolutt hvorfor man bør sitte bakovervendt også. :dukker:

Likevel begynner jeg å fundere på om hun sitter best forovervendt, slik vi kjører, uansett. Vi bedriver stort sett bykjøring, og sjansen for at vi får noen i hekken er atskillig større enn at vi skulle frontkollidere.

Hvor mye verdt er et bakovervendt sete ved en påkjørsel bakfra, egentlig?

Trygg Trafikk har følgende å si om påkjørsel bakfra:

Påkjørsler bakfra (der det eventuelt ville vært en fordel å sitte forovervendt) skjer i så lave hastigheter at risikoen for alvorlige skader er relativt liten. Foreløpige tall for 2007 viser 2 % av de omkomne døde i ulykker med kjøretøy i samme kjøreretning, mens 46 % omkom i møteulykker.

Det betyr at man bør velge den sikringen som gir best beskyttelse ved frontkollisjoner, selv om det ikke er risiko for det i det daglige.

Ser man på krav ved materielle skader ved forsikringssaker er det mange påkjørsler som skjer bakfra, men de aller fleste tilfellene av alvorlige person skade/eller død er frontkollisjoner.

__________________
I valg mellom falske venner og åpne fiender har jeg alltid foretrukket det siste - Bjørnstjerne Bjørnson

Mamma til poden 05 og prinsessen 11.
*HH* er ikke aktiv   Svar med sitat